/b0dc82c888d0e7aed27f01aab5e9dc9a4b1100e1/assets Vennligst sjekk inntasting, det stemmer ikke med spesifikasjonen no
Tradisjon ER TIDENS TREND.

Tradisjon

ER TIDENS TREND.


De gode tingene i livet tar den tiden de tar.

Bare når vi lar dem få lov til det, kan vi påvirke samtid og fremtid på en bærekraftig måte. Tradisjon betyr en livsstil der kvalitet, eleganse og

skjønnhet er en naturlig del av det hele – helt uavhengig av fyktige motetrender.

Akkurat slik du vil ha det!

Har du lyst til å få vite litt mer om historien vår?

Da kan du bli med oss på en liten reise inn i fortiden:


GEBR. WIRTH OHG (Handelshuset BRØDRENE WIRTH) BLIR GRUNNLAGT

Brødrene Wirth oHG – engroshandel for undertøy – grunnlegges av Christian og Heinrich Wirth. Det er en videreføring av den lille kortevarehandelen som deres mor, Margarethe Wirth, drev i Münchberg i Bayern på 1920-tallet.


GRUNNSTENEN FOR POSTORDREFIRMAET BLIR LAGT NED

Grunnstenen for postordrefirmaet legges. Tysklands minste firma på området starter med undertøy-, porselen- og teppekataloger.


FIRMAET UTVIDES TIL FULLSORTIMENT

Etter krigen tar Heinrich Wirth alene opp postordrehandelen igjen og utvider til fullt sortiment. Damemoter har nå fått en fast plass i tilbudet.


EGEN KLESFABRIKK

Produksjon på egen klesfabrikk åpner for nye muligheter. På 1960-tallet er det stadig flere kvinner som ikke er fornøyd med de vanlige normstørrelsene. Hos Brødrene Wirth øyner man her en sjanse til å spesialisere seg, og man utvikler – med kvinnelige ledere for skredderverkstedet og et eget snittkonsept – en kolleksjon som har sitt øyemed spesielt på størrelsesutvalget. Ruth Wirth, Heinrichs kone, presenterer motekolleksjonene. Ideen „Mote med perfekt passform“ er født, og i


DEN FØRSTE KATALOGEN

kommer den første katalogen med navnet ”Atelier Goldner Schnitt” ut; en motekatalog med ekte stoffprøver limt inn, som kundene får på hjemlån i fem dager.


ATELIER GOLDNER SCHNITT GMBH GRUNNLAGT

Sønnen Klaus Wirth får registrert „Atelier Goldner Schnitt“ som GmbH-selskap.


DATTERSELSKAP I SVEITS

Ideen slår an også i andre land. Det første datterselskapet grunnlegges i Oerlingen, Sveits.


SIBILLE WIRTH BEGYNNER I FIRMAET

Silbille Wirth, datter av en stoffhandler og gift med Klaus Wirth, begynner sin karriere i firmaet.


KLAUS WIRTH BLIR ADMINISTRERENDE DIREKTØR

Klaus Wirth overtar firmaet som daglig leder etter farens død.


UTVIDELSE TIL ØSTERRIKE

”Atelier Goldner Schnitt” åpner et datterselskap i Østerrike. Det er nå kommet til en ny katalog med kombinasjonsvennlig mote, som også kommer ut to ganger i året.


3. DATTERSELSKAP I BUNNIK, NEDERLAND

Enda en katalog med kåper og jakker kompletterer tilbudet. Motebutikken Wirth (fabrikkutsalg) åpnes i Helmbrechtser Straße i Münchberg. I Holland startes det tredje datterselskapet med filial i Bunnik.


DATTERSELSKAP I FRANKRIKE

Etablering av nok to datterselskap i Frankrike og Belgien.


SIBILLE WIRTH AVLØSER RUTH WIRTH

Sibille Wirth overtar oppgavene etter sin svigermor Ruth Wirth, og er fra nå av motefirmaet ”Atelier Goldner Schnitt” sitt ansikt utad. I årene som kommer økes antallet temakataloger; det presenteres f.eks. passende fritidsmote eller eksklusive modeller til fest- og selskapsbruk.


LOGISTIKKBYGG I MÜNCHBERG, BAYERN

Grunnstensnedleggelse for logistikkbygningen i Eibenberg, Münchberg. Som en av de største arbeidsgiverne i området investerer Klaus Wirth i dette tidligere grensestrøkets framtid. Dessuten har vi nå også åpnet en filial i Zellik i Belgia.


ATELIER GOLDNER SCHNITT FEIRER 25-ÅRSJUBILEUM

”Atelier Goldner Schnitt” feirer 25-års jubileum.


SAMARBEID MED UTVALGTE LEVERANDØRER

Av økonomiske grunner må vi slutte med egenproduksjonen. Fra nå av samarbeider ”Atelier Goldner Schnitt” med utvalgte tyske leverandører på basis av våre egne snitt og målsystemer. Vi kontrollerer produksjonen fra prøveeksemplaret til ferdig konfeksjonsmodell.


FINNLAND, ESPOO - FØRSTE SKANDINAVISKE LAND

Klaus Wirth får med seg en daglig leder til, og Finnland, (Espoo) blir det første skandinaviske land som presenterer motene våre.


SVERIGE, MALMÖ - VI FORTSETTER Å EKSPANDERE

Sverige, Malmö – vi fortsetter å ekspandere og starter nok et datterselskap som blir hetende Atelier Gyllene Snittet Postorder AB.


NORGE, GRIMSTAD - 9 EUROPEISKE LAND

Norge, Grimstad – vår mote med perfekt passform er nå å få i hele ni europeiske land, og i Norge blir vi hetende Atelier Gyldne Snittet.


FØRSTE INTERNETTBUTIKK

Første Internett-butikk


JOACHIM GROSCHOPP BLIR ADMINISTRERENDE DIREKTØR

Klaus Wirth trekker seg tilbake som daglig leder for ”Atelier Goldner Schnitt”; Joachim Groschopp er en verdig etterfølger.


ATELIER GOLDNER SCHNITT FEIRER SITT 40-ÅRSJUBILEUM

”Atelier Goldner Schnitt” feirer sitt 40-års jubileum. Åpning av det nye fabrikkutsalget i Sparnecker Straße i Münchberg.


NETTBUTIKKEN FÅR NYTT ANSIKT

Og i høst presenterer vi oss på Internett med nyoppusset nettbutikk!


ATELIERGS HAR FÅTT NY STIL

Atelier Gyldne Snittet er på vei inn i en ny tidsalder.


Gerald J. Corbae

blir ny administrerende direktør for Atelier Goldner schnitt.


AtelierGS feirer 45-årsjubileum.

Den første katalogen slik vi kjenner dem kom ut i 1970.


Konsentrasjon om det vesentlige,

gleden over en moteriktig silhuett, begeistring for eleganse og perfekt passform. Vår fornuftige prispolitikk, sansen for Atelier-tradisjoner og varig kvalitet. Alt dette vil være viktige verdier for Atelier Gyldne Snittet også i fremtiden. For å betone dette sterkere også overfor omverdenen vil AtelierGS igjen få vårt gamle merkenavn Atelier Goldner Schnitt / Atelier Gyldne Snittet.